26 april 2024 overleed Wim Kozijn

Wim Kozijn was een van de oprichters van PH’70 (Progressieve Hergroepering 1970), voorloper van het latere PDR en het huidige OPEN. Een verzameling progressieve nieuwkomers in Driebergen bracht bestaande linkse partijen bijeen, zoals PvdA, PPR, EVP, PSP en D’66. Dit had voeten in aarde, maar het werd een succes. De verbindende kracht bestond uit een vindingrijke vriendengroep, waarin Wim voorop ging om er iets leuks van te maken. Hij was een natuurlijk leider die idealen wilde delen en de onderlinge betrekkingen koesterde. Hij nam graag het woord en kon breed uitweiden over tal van onderwerpen.

Voor PH’70 werd hij de eerste wethouder, van 1978 tot 1986. Het bestuurlijke werk ging hem uitstekend af. Dit kreeg een logisch vervolg met zijn benoeming tot burgemeester van de gemeente ‘s-Gravenland. Na herindeling werd hij meerdere malen waarnemend burgemeester, maar zijn ‘finest hour’ was toch wel het waarnemend burgemeesterschap in de gemeente Driebergen-Rijsenburg. Hij zorgde voor een overbrugging naar de nieuw ingedeelde gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Zijn maatschappelijke betrokkenheid en zijn zorg voor het openbaar bestuur zijn alom geroemd. Hierbij is zijn bourgondische levensstijl niet onopgemerkt gebleven. Velen zullen hem hebben gekend en velen zullen met respect en genoegen terugdenken aan zijn maatschappelijke bijdrage.