Save the date: 21 mei

Europa en de Utrechtse Heuvelrug
In het politiek café gaan we in gesprek met Europarlementariër Lara Wolters (37 jaar). De aanstaande verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni a.s. zijn hiervoor de aanleiding.

Lara zal spreken over wat Europa voor ons als burgers betekent en voor onze regio Utrechtse Heuvelrug. “Europa biedt meer oplossingen dan dat het problemen veroorzaakt” is haar stelling. Specifiek zal ze ook ingaan op haar mammoet-project, zij noemt het de “anti wegkijk wet”. Sinds 2019 werkt ze aan de totstandkoming van een Europese wet die ondernemingen verplicht om misstanden in hun productieketen aan te pakken. Iedereen zal zich de ramp herinneren in Bangladesh met de kledingindustrie. Volgens haar is Maatschappelijk Ondernemen straks geen keuze meer, maar een plicht; een zorgplicht dus. Bedrijven moeten dan alle negatieve impact van hun activiteiten op mensenrechten en milieu tot een minimum beperken c.q. stoppen. De consument weet straks dus of een leuk jurkje bij Zara niet onder erbarmelijke omstandigheden is geproduceerd.

Naast onze hoofdgast Lara benaderen we ook een regionale ondernemer vanuit VNO of MKB. Zodat een zinvolle discussie ontstaat over het nut en effect van dit wetsvoorstel, waarover deze en volgende maand beslist gaat worden. Wellicht ook nog een vakbondsvertegenwoordiger.

Zet het vast in jouw agenda:
21 mei Politiek Café
vanaf 19:30 uur in de Koningshof in Doorn.

Wil je meer over Lara en haar werk weten?