Op 21 september zwaait onze gewaardeerde fractiegenoot Sigrid Vink helaas af.

Sigrid is namelijk net verhuisd naar Rotterdam, waar ze een baan als lerares heeft gevonden. Het werd de afgelopen jaren duidelijk dat het woningtekort in onze gemeente ook niet voorbijgaat aan onze fractie. Naast haar drukke baan in het onderwijs heeft ze altijd een heel fijne bijdrage geleverd aan het gemeenteraadswerk.

We gaan Sigrid missen in de fractie! Een frisse blik, ervaren in het onderwijs en wars van ingewikkelde taal. Een van de onderwerpen waar ze zich blijvend voor inzette: simpele taal in officiële stukken en inclusie van o.a. LHBTI+ mensen. We wensen haar heel erg veel succes en hopen dat ze de politiek niet de rug toekeert!

Sigrid sprak bij haar afscheid:

“Lang heb ik met heel veel plezier in deze prachtige gemeente gewoond en in de raad mijn best gedaan voor toegankelijkheid, onderwijs en het sociaal domein. Iets korter, maar ook lang, ben ik op zoek geweest naar een huis in de gemeente waar ik samen met mijn vriend oud zou kunnen worden. Dat laatste is helaas voor een simpele leerkracht basisonderwijs onmogelijk gebleken. Vandaar dat wij de keuze hebben gemaakt terug te keren naar mijn roots in Rotterdam, waar het wel gelukt is een fijn huis te vinden. Moet je nagaan…

Ik ga alle fractie- en raadsleden enorm missen, in het bijzonder iedereen op het sociaal domein. Ik wil iedereen in de partij, raad, college, griffie en ambtelijke ondersteuning enorm bedanken voor de fijne tijd die ik hier heb gehad. Ik heb echt het gevoel gehad iets te kunnen betekenen voor de gemeente.

En mijn laatste oproep aan de raad, ga alsjeblieft bouwen voor mensen zoals ik. Ga alsjeblieft bedenken waarom leerkrachten, politieagenten, brandweerlieden, zorgmedewerkers, iedereen die je zo hard nodig hebt, hier niet kunnen wonen en doe er wat aan. Want zo’n mooie gemeente zou voor iedereen open moeten willen staan. Dankjewel, en hopelijk tot ziens!”