Op donderdagavond 20 april kwam de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug bijeen. Hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste punten voor OPEN.
De vergadering is hier terug te kijken. Ook zijn daar de agendastukken te vinden.
Cultuurnota vastgesteld
De cultuurnota is vastgesteld. OPEN is tevreden met de uitgangspunten, zoals een laagdrempelige bibliotheek en cultuureducatie, en het versterken van het netwerk van cultuurmakers. Maar tegelijkertijd gaat OPEN wel kijken of er extra budget naar cultuur kan. Daarnaast is er een door OPEN voorgesteld amendement aangenomen om ook de verdeling van het budget vast te stellen als gemeenteraad. Het college heeft dat meteen uitgevoerd, waardoor de cultuurnota (inclusief budget) kon worden vastgesteld.
Link naar amendement
Vragen over dit onderwerp? Sigrid Vink houdt zich hiermee bezig
Scheermesdraad
Bij landgoed Dennenburg ligt sinds een poosje meer dan 200 meter scheermesdraad. Dit maakt op veel inwoners een intimiderende indruk én voor dieren kan het dodelijk zijn. Samen met andere fracties hebben we aan het college gevraagd te onderzoeken op welke manier dit verwijderd kan worden, en om te kijken op welke manier dit in onze gemeente kan worden verboden.
De aangenomen motie vind je hier.
Vragen over dit onderwerp? Koos de Bruijn houdt zich hiermee bezig.
Struikelstenen
U kent ze vast uit andere gemeenten: struikelstenen. Dit zijn stenen die op de stoep te vinden zijn om slachtoffers van het nationaalsocialisme te herdenken. In de raadsvergadering is een motie, geïnitieerd door D66, aangenomen om te onderzoeken op welke wijze het plaatsen van Struikelstenen kan worden ingevoerd, georganiseerd, gefaciliteerd en ondersteund.
Lees hier de motie.
Vragen over dit onderwerp? Marijn Bouwmeester houdt zich hiermee bezig.
Uitvoering energietoeslag
Wij ontvingen signalen dat de extra uitkering van de energietoeslag voor minima op zich laat wachten. Daar heeft Sigrid Vink navraag naar gedaan. Het college geeft aan dat dit klopt, maar dat de reden is dat mensen die dit krijgen mogelijk dan geen aanspraak meer kunnen doen op het bedrag dat later nog komt. Een administratieve reden dus, waar wij niet echt blij mee zijn, maar begrijpen dat het college dit advies volgt. Daarnaast vindt het college dat er nog doelgerichter moet gekeken naar de uitkering van de energietoeslag. Het college wijst er op dat er extra maatregelen zijn (noodfonds energie, en maatwerk).
Vragen over dit onderwerp? Sigrid Vink houdt zich hiermee bezig.