Thema avond met sprekers en een informatiemarkt

Maandag 14 november
Start 19:30 uur, Revius Wijk bij Duurstede
Inloop vanaf 19:00 uur

Veilig Fietsen Buitengebied Wijk bij Duurstede – Utrechtse Heuvelrug
Elke ochtend fietsen er leerlingen vanuit Leersum en Amerongen naar het Revius in Wijk bij Duurstede en andersom fietsen er leerlingen vanuit Wijk bij Duurstede naar NXT Maarsbergen. Zij fietsen door het buitengebied tussen de dorpen. Dit zijn smalle wegen waar vaak te hard wordt gereden en er ook veel verkeer is. Fietsers, auto’s, vrachtauto’s en tractoren.
Op 8 maart zijn er mensen van alle politieke partijen meegefietst vanuit Leersum naar Steenen Brug. Er werd geschokt gereageerd. Zeker toen één van hen bijna werd aangereden door een auto die te hard reed, te dicht langs en ook nog eens op een stuk dat op dat moment was afgesloten voor autoverkeer.
Maar niet alleen deze route is gevaarlijk voor fietsers. Elke route door dit gebied tussen de dorpen is risicovol vanwege het vele verkeer. Dat geldt voor de Lekdijk, de Ameronger Wetering en de route die de meeste leerlingen fietsen via de Bovenwijkerweg.
Deze avond zullen diverse groepen hun ervaringen delen. Ook worden er verschillende oplossingen gepresenteerd.
Met de informatie van de sprekers en uit de zaal wordt er ter plekke een motie gemaakt die later ingediend zal worden in de gemeenteraden van Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.