Op wie je valt of hoe je je identificeert, OPEN vindt het belangrijk dat iedereen zichzelf mag zijn. Dat betekent wat ons betreft dat je ruimte geeft aan verschillen tussen mensen, in de publieke ruimte en in je gemeentelijke beleid. Denk bijvoorbeeld aan voorlichting op scholen, maar ook aan zorg die afgestemd is op LHBTIQ+ ouderen. Op maandag 7 februari zetten we dit voornemen kracht bij en heeft Marijn Bouwmeester namens OPEN het regenboogstembusakkoord ondertekend. OPEN vindt het belangrijk om zich hieraan te verbinden, omdat ook in onze gemeente nog genoeg gedaan moet worden aan de acceptatie van LHBTIQ+ mensen. Dat deze diversiteit in de publieke ruimte ook in de Utrechtse Heuvelrug helaas nog niet altijd veilig is, bleek uit de hatelijke woorden die van de overkant van de straat naar de ondertekenaars werden geroepen.

Op alle zaterdagen voor de gemeenteraadsverkiezingen is OPEN in de winkelstraten te vinden. Bij de vrijheid om ook in het openbaar veilig jezelf te kunnen zijn, wie je ook liefhebt, staan wij nadrukkelijk stil door regenboogzebrapaden te schilderen. Wil je meer weten of heb je vragen? Laat het ons weten of kom op zaterdag bij ons langs!