Het kan niemand ontgaan zijn dat er op dit moment een luide discussie is ontstaan over vuurwerk. De gewoonte om het jaar af te sluiten met vuurwerk is volgens OPEN behoorlijk uit de hand gelopen. Voor OPEN is de maat dan ook vol. Wij zijn voor een algeheel verbod op consumentenvuurwerk.

Vanaf oktober wordt er al geknald en zelfs nu in januari worden we soms nog opgeschrikt door vuurwerk. Doden, gruwelijke verwondingen, mensen die de straat niet meer op durven of kunnen, (huis)dieren die compleet in paniek zijn, schade aan het milieu, vandalisme en hulpverleners die belemmerd en bedreigd worden tijdens hun werk. Dit is geen feestje meer. Dit is onacceptabel.

Het liefst ziet OPEN dat er een landelijke regeling komt, maar als die wetgeving er niet komt of te lang op zich laat wachten, dan zetten wij ons in voor een lokaal verbod.