Vandaag is bekend geworden dat Hans Nijhof per direct zijn functie als wethouder neerlegt en ook niet zal terugkeren in de gemeenteraad. Ernstige problemen met zijn gezondheid beletten hem om zich verder in te zetten voor onze gemeente en OPEN. Wij, het bestuur en de fractie van OPEN, zijn hier zeer verdrietig over en ervaren Hans zijn plotselinge vertrek uit de politiek als een groot gemis. Tegelijkertijd hebben wij groot begrip voor zijn keuze en zullen wij Hans en zijn vrouw Karolien waar het kan en mogelijk is steunen in deze moeilijke tijd.

Hans is voor ons een geweldige collega; kundig, flamboyant, pragmatisch en resultaatgericht. Wij hebben groot respect voor zijn niet aflatende ambitie om de gemeente Utrechtse Heuvelrug zowel op sociaal als op duurzaam terrein op de kaart te zetten en voor de resultaten die hij daarin, samen met de andere leden van het College en met de gemeenteraad, heeft bereikt.

Hans, je bent een kanjer, en we gaan je warme persoonlijkheid en vriendschap missen in de fractie. Je betekent veel voor ons, en we weten zeker dat dit voor heel veel inwoners van de Utrechtse Heuvelrug ook geldt.

– bestuur en fractie OPEN