Onze kandidaten


Mijn naam is Hans Waaldijk, ik ben geboren en getogen in Driebergen-Rijsenburg en ben erg gehecht aan mijn dorp. Ik kan mij dus goed voorstellen dat veel inwoners gehecht zijn aan hun eigen dorp. Daarom vind ik het belangrijk om er voor te zorgen dat alle dorpen er mooi uit blijven zien en dat het goed wonen is voor iedereen.
Met mijn vrouw en twee opgroeiende kinderen woon ik met veel plezier in deze gemeente.
Naast politiek houd ik mij bezig met het ontwikkelen van E-Learning en korte films. Samen zorgen dat onze gemeente groen en sociaal blijft is mijn ambitie.

Mijn naam is Nienke van der Veen, ik ben 40 jaar, getrouwd met Bart en woon in Driebergen. Ik voel me thuis op de Utrechtse Heuvelrug vanwege de rust, het groen en de gezellige dorpen. Momenteel werk ik als programmamanager bij een landelijke organisatie voor mensen met een handicap. Voorheen was ik ontwikkelingswerker en onderzoeker van lokale democratie.

Als kandidaat-gemeenteraadslid wil ik weten wat er leeft onder inwoners, bijvoorbeeld als het gaat over stille armoede en schulden, de bouw van nieuwe woningen of vergroening van de leefomgeving.

Ik wil bijdragen aan zorgvuldige besluitvorming door de gemeente, in goede samenspraak met inwoners. Zo bouwen we samen aan een sociale en duurzame toekomst van de Utrechtse Heuvelrug.

Mijn naam is Karel de Wit. Ik woon in Maarsbergen. Getrouwd met Juliette en vader van Isabelle en Maurits. Ik ben politiek actief geworden omdat ik mij steeds meer zorgen ging maken over de toenemende kloof tussen mensen die wel iets hebben en de mensen die niets of weinig hebben. Mijn ambitie is om deze kloof te verkleinen en te zorgen dat door sociale cohesie het begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen toeneemt. In het dagelijkse leven werk ik als organisatieadviseur en interimmanager. In mijn vrije tijd hou ik mij bezig met koken, fietsen en lezen.

Mijn naam is Ernst Hart. Met veel plezier woon ik sinds 1994 in het mooie, groene dorp Amerongen. Na een fijne periode in het onderwijs en de sport heb ik mijn professionele bakens verzet en ben ik als importeur in de wereld van biologische wijn gestapt. In mijn vrije tijd sport ik graag en daarnaast ben ik voorzitter van de Grietmarkt in Amerongen. Bovendien ben ik bestuurslid van Slow Food Utrecht.

Ik zal me graag inzetten om thema’s als voedsel en duurzaamheid nadrukkelijker op de gemeentelijke agenda te krijgen. Maar ik zet ook graag mijn schouders onder thema’s als integratie, cultuur en sport. Een actieve rol in de lokale politiek binnen een brede progressieve beweging past goed bij mijn groene en sociale ambities.

Mijn naam is Sigrid Vink, ik ben 28 en woonachtig in Driebergen. Ik ben druk bezig af te studeren van de Pabo in Utrecht, wat mooi aansluit bij mijn eerder afgeronde studie Ontwikkelingspsychologie. Hier liggen dan ook mijn interesses: jongeren, onderwijs, jeugdzorg en het sociale domein. De studie neemt op het ogenblik veel van mijn vrije tijd in, wat wel betekent dat het in maart 2018 helemaal vrij komt voor u. Ik heb er dan ook erg veel zin in mij in te zetten voor u en deze prachtige gemeente!

Mijn naam is Hans Nijhof. Sinds 1999 woon ik in het mooie Amerongen op de Utrechtse Heuvelrug. Een prachtige groene en sociale gemeente die ik met liefde de tuin van de randstad noem. Een mooie mix van natuur, cultuur en erfgoed waarin het voor de meeste mensen prima wonen en werken is.

In deze rijkdom zijn er echter ook mensen die het wat minder makkelijk hebben. Zij hebben recht op onze OPEN steun. De komende jaren zullen in het teken moeten staan van milieu en duurzaamheid. Een grote groene gemeente als de onze moet daarin voorop willen lopen. Ik lever daar graag een bijdrage aan. Met extra aandacht voor mensen die om financiële redenen hier niet zo makkelijk in mee kunnen.

Mijn naam is Clemens Festen. Met mijn 66 jaar woon ik inmiddels de helft van mijn leven in Driebergen. Sinds een paar jaar woon ik alleen en in een geweldige buurt. Ik werk nog halve dagen in Rotterdam bij de Erasmus Universiteit. Daarnaast doe ik in onze gemeente vrijwilligerswerk, omdat ik het leuk vind, maar ook omdat ik vind dat vrijwilligerswerk een bindmiddel is voor onze samenleving. In de gemeentepolitiek heb ik speciale belangstelling voor onderwerpen uit bestuur, begroting en zorg (WMO). Dat klinkt erg breed, maar juist door die combinatie kan ik noodzaak en haalbaarheid van beleid goed inschatten en keuzes maken.

Mijn naam is Joost Scheltinga, ik ben 63 jaar en woon in Leersum. Al sinds 2002 in de lokale politiek actief, eerst in Leersum en daarna in de nieuwe gemeente. Altijd vanuit de combinatie van PvdA en GroenLinks. In die periode, maar ook ervoor, ben ik bezig geweest met financiële, bestuurlijke en ruimtelijke ordening zaken. Laatste succes: de motie tegen het industrieterrein op de grens van Leersum en Amerongen. En meest ongemakkelijke situatie: de discussie over de spoorondertunneling in Maarsbergen. Leerpunt uit beide: het is lastig om alle smaken en wensen bij elkaar te brengen en mensen toch een rustig gevoel te laten houden. Een interessante uitdaging rond het Mariniersterrein!

Mijn naam is Linda Oostwal. Vanaf 2016 woon ik, samen met mijn vriendin, in Doorn. Een prachtig dorp met prettige mensen. Ik geniet van flora en fauna, ben  een leergierig tuinier en beginnend pianospeler. Daarnaast ben ik als secretaris en juridisch adviseur verbonden aan de Rechtswinkel Utrechtse Heuvelrug.

Ik vind het belangrijk dat alle inwoners zich gehoord voelen en weten dat zij meetellen. Dat de gemeente u erkent en herkent. Ook de belangen van minder zichtbare inwoners en groepen horen meegewogen te worden bij besluiten. Niet praten over, maar mét u!

Ik ben Liselotte Maas en woon samen met mijn man en drie kinderen in Driebergen. Ik werk in de schuldhulp. Heerlijk praktisch om mensen te kunnen ondersteunen als het tegenzit. Ik ben actief in de lokale politiek om te zorgen dat mensen die het moeilijk hebben de juiste hulp en ondersteuning krijgen. Het is belangrijk dat de overheid goed toegankelijk is en dat iedereen gebruik kan maken van de mogelijke voorzieningen. Daar wil ik mijn best voor doen.

Aangenaam! Mijn naam is Nelleke Groen, Doornse sinds 2016. Dat is dus nog een dun laagje, maar ik ben wel bekend met mooie kleine gemeenschappen: ik ben Texelse van origine. In Doorn woon ik met man en drie kinderen, ik werk als jurist. Ik ben enorm nieuwsgierig en wil het hier van binnen en buiten leren kennen. Mijn passies zijn verbinden en vertalen: ik wil mensen bij elkaar brengen om oplossingen tot stand te brengen en moeilijke vragen eenvoudiger maken zodat ze voor zoveel mogelijk mensen helder zijn.

Ik ben Paul Bijlsma, getrouwd met een geweldige vrouw, vader van twee prachtige kinderen; allen woonachtig in de Groene Tuinen te Driebergen. Duurzaamheid en de zorg om mens, dier en milieu zijn voor mij heel belangrijk. Daarom werk ik bij de Vrije Universiteit Amsterdam voor de afdelingen Aardwetenschappen, Ecologie en Milieu, maak ik gebruik van het openbare vervoer en de fiets, ben ik al sinds mijn kindheid vegetariër en denk ik bewust na over alles wat ik aanschaf en wat ik doe.

Mijn aandachtsgebieden zijn: duurzame energie, de circulaire economie en innovatie op het gebied van milieuvriendelijk vervoer.