Samen naar minder!

Plastic. We gebruiken het allemaal, elke dag. We weten dat het een probleem vormt in onze leefomgeving. We willen er wel ‘iets’ aan doen. Maar wat? Hoe dan? Op 12 oktober organiseert GoedVolk het Festival Plasticvrij in Doorn. Een dag vol evenementen om jou te inspireren. Hoe je morgen stappen kunt zetten die bijdragen! Vanuit OPEN ondersteunen wij dit initiatief.

Inspiratie, Inhoud en Ontmoeting

De dag vangt aan met Plogging Utrechtse Heuvelrug. Vanuit de verschillende dorpen op de Utrechtse Heuvelrug komen ‘Ploggers’ naar Doorn om zich te verzamelen op het Festivalterrein.

Om 12:00 uur is hier de centrale start van het Festival Plasticvrij met een bijzondere opening in samenwerking met Bas Jurres (Club van Rome Nederland). De rest van de dag zijn er volop gratis activiteiten zoals workshops voor volwassenen, spelletjes voor kinderen, lezingen door landelijk bekende sprekers, er zijn exposities en is er een informatiemarkt waar je ook met deskundigen en betrokkenen kunt spreken. Je steekt wat op over hoe je je plastic footprint kunt verminderen op een manier die helemaal past bij deze tijd en bijdraagt aan een schonere toekomst.

Het programma loopt de hele middag door en is goed te combineren met een wandeling in de bossen van Doorn of een bezoekje aan de vele café’s. Het festival begint om 12.00 u en duurt tot 17.00 u. Het evenement speelt zich deels binnen en buiten het Cultuurhuis in Doorn af.

Wat verder goed is om te weten!

Voorafgaande aan het festival en ter inspiratie draaien we op dinsdagavond 8 oktober in de Raadszaal van het Cultuurhuis de indrukwekkende film ‘Plastic Paradox’. Via Eventbrite lees je meer informatie en reserveer je kaartjes.

Verder vragen wij jou en ook de andere inwoners van de Utrechtse Heuvelrug nu al om hulp. Het doel: Samen in kaart brengen hoeveel afval er in de gemeente Utrechtse Heuvelrug op straat ligt en waar ligt dat vooral ligt. Help je mee? Dat zou fantastisch zijn! Kijk snel bij ‘Zwerfaval in Beeld!’ hoe je kunt bijdragen!