Op 4 maart bracht OPEN de komende verkiezingen voor het voetlicht. Provinciale Staten, waterschappen en de Eerste Kamer, een belangrijk rijtje. Vanuit Utrechtse Heuvelrug is er deze keer een ruime keuze in kandidaten. Nog meer reden om op 20 maart te gaan stemmen!

Op de kieslijst voor Provinciale Staten vind je Nelleke Groen voor GroenLinks op plek 8. Frank Slooten staat voor de PvdA op plek 6. Beiden zetten zich in voor betaalbaar wonen, openbaar vervoer, natuur en duurzame energie. De nieuwgekozen leden van Provinciale Staten gaan de leden voor de nieuwe Eerste Kamer kiezen. Jopie Nooren van de PvdA is lid van die Eerste Kamer en opnieuw kandidaat. Zij zet zich vooral in voor het toetsen van de ‘doenbaarheid’ van nieuwe wetten voor de mensen waar het om gaat. Bij deze verkiezingen wordt ook bepaald of het huidige kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een meerderheid behaalt. Kortom: thuisblijven is geen optie!

Carli Aulich van Progressief Heuvelrug staat voor Water Natuurlijk op plek 16 bij de verkiezingen voor het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Dit schap zorgt voor droge voeten, veilige dijken, voldoende en schoon water. Werken vanuit natuur, landbouw, duurzaamheid. Waar gaan we voor? Er valt heel wat te kiezen op 20 maart.