OPEN hield een actieve nieuwjaarsbijeenkomst in de CultuurHoek in Driebergen op zaterdag 12 januari 2019. Na hard werken door kunstenaars en vrijwilligers is de Cultuurhoek bijna klaar. Leden en belangstellenden van OPEN droegen afgelopen zaterdag een klein steentje bij door in de tuin te werken en wanden te schilderden. Ook dachten zij mee over de plaats van de CultuurHoek in de samenleving.

Na ‘denken en doen’ sprak voorzitter Harrie Swarte over enkele actuele politieke dilemma’s en de kansen die hij ziet voor 2019 en gaf ruimte aan de kandidaten voor de Provinciale Staten, Frank van Slooten voor de PvdA en Nelleke Groen voor GroenLinks, om zich kort te presenteren. Ook schetste wethouder Hans Waaldijk hoe verschillend cultuur in de dorpen van de Heuvelrug zich toont, van kleine winkeltjes in Amerongen, via de toneelvereniging in Leersum naar de CultuurHoek in Driebergen.

Wanne Roetemeijer vertelde tenslotte over de start en ontwikkeling van de Cultuurhoek en leidde de mensen rond in het mooi opgeknapte gebouw. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door gitarist Tjebbe Broek.

Een foto impressie: