Het wonen in een van de dorpen van onze prachtige gemeente is een enorme rijkdom, die helaas niet voor iedereen is weggelegd. In de Utrechtse Heuvelrug is de vraag groter dan het aanbod, en zijn er te weinig betaalbare woningen beschikbaar. Daarnaast sluit het aanbod van woningen niet goed aan op de vraag. Zo zijn er bijvoorbeeld veel senioren die best kleiner en handzamer willen wonen, zodat hun eengezinswoning vrijkomt voor een jonge familie. Er zijn echter te weinig seniorenwoningen om in die doorstroming te kunnen voorzien.

Dat is jammer, want onze dorpen zijn mooier als er allerlei mensen wonen. Of je nu jong of oud bent, samenwoont of single bent en veel of weinig geld te besteden hebt.

Op initiatief van OPEN organiseert de gemeenteraad op donderdag 4 oktober een informatieavond over alternatieve en vernieuwende woonvormen in de Utrechtse Heuvelrug. Denk bijvoorbeeld aan tiny houses, mantelzorgwoningen, woonprojecten die worden ontwikkeld door inwoners (collectief particulier opdrachtgeverschap) of speciale hofjes voor senioren.

Tijdens de avond maken we kennis met verschillende woonvormen, en verkennen we samen hoe deze kunnen bijdragen aan een gezonde en toegankelijke woningmarkt in de Utrechtse Heuvelrug.

De informatieavond vindt plaats op 4 oktober aanstaande, vanaf 20:00 uur in de raadzaal van het Cultuurhuis te Doorn. Via deze link kun je op de agenda van 4 oktober inzien. Deze wordt de komende tijd nog aangevuld met informatie. Aanmelden kan door je naam en mailadres door te geven aan Willem Nedermeijer (willem.nedermeijer@heuvelrug.nl). Heb je een goed idee voor alternatief of vernieuwend wonen in de Utrechtse Heuvelrug, en wil je dit op 4 oktober presenteren? Aarzel dan niet en neem contact op met Willem Nedermeijer.

We zien ernaar uit om je op 4 oktober te ontmoeten!