Het politieke jaar is weer begonnen, na het zomerreces! Onze raads- en commissieleden hebben de notitieboekjes weer afgestoft en de eerste vergaderingen bijgewoond. Als altijd, zal OPEN zich inzetten voor een gemeente waar iedereen een plaats heeft, waar het groen en de natuur beschermd worden en de inwoners kunnen meepraten over de keuzes die gemaakt worden. Daarover in een later nieuwsbericht meer.

Op dit moment aandacht voor het vieren van onze democratie, met de Dag van de Democratie aanstaande zaterdag 15 september 2018. De 15e september is niet slechts in Nederland de dag dat we meepraten in het lands- en lokaalbestuur vieren, maar wereldwijd. Er zijn meer dan genoeg redenen om kritisch te zijn op onze democratie, maar bovenal moeten we waarderen dat we in Nederland de vrijheid hebben om kritisch te zijn. Om met elkaar te zoeken naar verbetering.

Speeddaten!

Aanstaande zaterdag horen we die kritische geluiden graag van u, en de complimenten uiteraard ook. We nodigen iedereen uit om met onze raadsleden te komen speeddaten in de raadzaal, om een raadszetel uit te proberen en in gesprek te gaan over de Utrechtse Heuvelrug. De bijeenkomst vindt plaat tussen 10 en 13 uur in het Cultuurhuis in Doorn en u bent op elk moment welkom om binnen te lopen.

Democratie in beeld

Ook is er een fotowedstijd: wat betekent democratie voor u? Maak een foto van wat democratie voor u betekent in onze gemeente en stuur deze met een titel naar griffie@heuvelrug.nl. Uw foto wordt dan tentoongesteld en u dingt mee naar een leuke prijs!

Vragen over de deelname van OPEN? Mail ons via deze pagina (link)!

Voor meer informatie over de dag van de democratie bij de gemeente: zie de site van Utrechtse Heuvelrug via deze link.