Gisteravond heeft het College van B&W van de gemeente Utrechtse Heuvelrug de schriftelijke vragen van de VVD beantwoord. Deze vragen gaan over de treinreis van het College naar Maastricht, en de zaken die daarbij door de Collegeleden in de treincoupé zijn besproken.

OPEN vindt het zeer belangrijk dat het College de raad goed en volledig informeert. De beantwoording door het College geeft voor een deel duidelijkheid, maar geeft ook aanleiding voor extra vragen.

Inmiddels is er een extra raadsvergadering aangevraagd om deze zaak te bespreken. Deze zal plaatsvinden op donderdag 5 juli. De fractie van OPEN bereidt zich voor op een kritisch gesprek met het College.

Hans Waaldijk, wethouder van OPEN, zal overigens niet bij de raadsvergadering aanwezig zijn. Hij is enkele weken afwezig vanwege een geplande medische ingreep.


Link naar het bericht op de gemeentesite, met de vragen en de beantwoording.