OPEN stelt haar kandidaten voor de gemeenteraad voor, op nummer 2 staat Nienke van der Veen:

Mijn naam is Nienke van der Veen, ik ben 40 jaar, getrouwd met Bart en woon in Driebergen. Ik voel me thuis op de Utrechtse Heuvelrug vanwege de rust, het groen en de gezellige dorpen. Momenteel werk ik als programmamanager bij een landelijke organisatie voor mensen met een handicap. Voorheen was ik ontwikkelingswerker en onderzoeker van lokale democratie.

Als kandidaat-gemeenteraadslid wil ik weten wat er leeft onder inwoners, bijvoorbeeld als het gaat over stille armoede en schulden, de bouw van nieuwe woningen of vergroening van de leefomgeving. Ik wil bijdragen aan zorgvuldige besluitvorming door de gemeente, in goede samenspraak met inwoners. Zo bouwen we samen aan een sociale en duurzame toekomst van de Utrechtse Heuvelrug.