OPEN stelt haar kandidaten voor de gemeenteraad voor, op nummer 4 staat Ernst Hart:

Mijn naam is Ernst Hart. Met veel plezier woon ik sinds 1994 in het mooie, groene dorp Amerongen. Na een fijne periode in het onderwijs en de sport heb ik mijn professionele bakens verzet en ben ik als importeur in de wereld van biologische wijn gestapt. In mijn vrije tijd sport ik graag en daarnaast ben ik voorzitter van de Grietmarkt in Amerongen. Bovendien ben ik bestuurslid van Slow Food Utrecht.

Ik zal me graag inzetten om thema’s als voedsel en duurzaamheid nadrukkelijker op de gemeentelijke agenda te krijgen. Maar ik zet ook graag mijn schouders onder thema’s als integratie, cultuur en sport. Een actieve rol in de lokale politiek binnen een brede progressieve beweging past goed bij mijn groene en sociale ambities.