Lokale progressieve politiek verdient en krijgt zijn eigen identiteit. Landelijke waarden van progressief en links zijn ook voor de Utrechtse Heuvelrug belangrijk, maar onze diverse en bijzondere gemeente heeft ook een eigen verhaal dat eigen waarde heeft. Met de progressieve beweging OPEN brengen we die waarden in verbinding met inwoners die zich met hart of handen inzetten voor een eerlijke, duurzame samenleving; sociaal en groen dus.

Dit maakt OPEN tot méér dan de bestaande samenwerking van GroenLinks en PvdA. De lokale afdelingen van GroenLinks en PvdA zijn zeker onderdeel van de beweging zoals die in onze gemeente zal meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Maar tegelijk is OPEN meer dan de combinatie die er al was. Want het belangrijkste doel van dit initiatief is de deur open te zetten voor die mensen die geen lid willen zijn van een landelijke politieke partij, maar zich wel lokaal willen inzetten voor sociale, groene, open politiek. OPEN verbindt inwoners die zich inzetten voor elkaar en de eigen leefomgeving. Op die manier wordt de lokale democratie nieuw leven ingeblazen.

Alweer drie jaar geleden maakten we een start door intensief in gesprek te gaan met progressieve denkers en doeners op de Utrechtse Heuvelrug. Sindsdien hebben we ons laten voeden en inspireren door betrokken en deskundige inwoners die meedenken op sociale en duurzame thema’s. Vanuit deze inhoud ligt er nu een programma voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018 van OPEN. En met vertrouwen bouwen we voort op de ervaring van de combinatie GroenLinks-PvdA zoals die al jaren stevig staat in onze gemeente. Trots presenteren we een lijst met nieuwkomers en ervaren kandidaten, afkomstig van OPEN, GroenLinks en PvdA. Vernieuwing, met onder meer nieuwkomer Nienke van der Veen op plaats twee, en ervaring, met bijvoorbeeld lijstrekker Hans Waaldijk.

OPEN is geworteld in alle dorpen van de Heuvelrug en verbindt de aloude waarden van sociale identiteit en saamhorigheid met de bescherming van ons leven en ons groen. OPEN geeft toekomst aan sociaal en groen op de Utrechtse Heuvelrug!