Tijdens de eerste OPEN keuken in Doorn afgelopen woensdag hebben inwoners genoten van een heerlijke lokale en duurzame maaltijd. Met de OPEN keuken worden inwoners uitgenodigd met (kandidaat-)raadsleden aan tafel te gaan over wat hen in de gemeente bezighoudt. De huiselijke sfeer van de Cantina in het Cultuurhuis leidde tot een waardevolle ontmoeting en een levendig gesprek.

De Politieke beweging OPEN, initiatief van GroenLinks en PvdA voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, organiseert een serie maaltijden om inwoners kennis te laten maken met zijn kandidaten en plannen. Woensdag 22 november vond de eerste OPEN keuken plaats in Doorn. Chefkok Jurriaan Romijn serveerde de deelnemers een duurzame maaltijd met lokale ingrediënten, die goed in de smaak viel. Het menu bestond uit een Toscaanse boerenbroodsalade met Leersumse mosterd en ‘Biet Bourgignon’, een vegetarische twist op het klassieke vleesgerecht, met aardappelpuree waarin kaas uit Doorn was verwerkt.

Raadslid Tim Verhoef leidde het gesprek langs de zaken waar mensen blij van worden in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De natuur, de goede en bereikbare voorzieningen en het fijne onderlinge contact werden alom gewaardeerd. Tegelijkertijd werd zorg uitgesproken over de verkeersdrukte op sommige plaatsen, het gebrek aan woningen voor jongeren en de angst voor verschraling van de seniorenzorg.

OPEN is blij met de inbreng van de aanwezigen en is van plan de komende tijd op verschillende manieren met meer inwoners van de Utrechtse Heuvelrug het gesprek aan te gaan. Deze zaterdag is OPEN aanwezig in het winkelcentrum in Leersum en woensdag 29 november vindt de volgende OPEN keuken plaats in de Binder in Leersum. Wil je ook in gesprek met OPEN onder het genot van een smakelijke maaltijd? Geef je dan uiterlijk de maandag tevoren op via ernst.hart@kpnmail.nl of de chef (06-12392112). Ook is er is ruimte om mee te helpen bij de bereiding van de maaltijd door de workshop bij te wonen, chef Jurriaan Romijn kan daarover meer informatie geven. Graag houden we rekening met dieetwensen en allergieën.