Met een frisse en verbindende blik op de toekomst gaat OPEN de gemeenteraadsverkiezingen 2018 in.

Dit blijkt uit zowel het net gepresenteerde verkiezingsprogramma als de kandidatenlijst. Aan de kop van de lijst is gekozen voor de combinatie van ervaring en nieuwe gezichten met als lijsttrekker de huidige fractievoorzitter Hans Waaldijk, en nummer 2 nieuwkomer Nienke van der Veen. Beiden komen uit Driebergen. Huidig raadslid Karel de Wit uit Maarsbergen staat op plaats 3. Op 4 en 5 staan weer nieuwkomers: Ernst Hart uit Amerongen en Sigrid Vink uit Driebergen. Wethouder Hans Nijhof uit Amerongen staat 6 op de lijst.

 

Het verkiezingsprogramma staat voor sociale en groene waarden. Nienke van der Veen: ‘Het spreekt me aan dat OPEN een beweging is. Progressieve inwoners die geen lid zijn van een landelijke politieke partij, maar toch lokaal betrokken willen zijn, kunnen met ons meedoen.’

 

Meedoen is sowieso een belangrijk thema in het programma, zegt Hans. ‘We gaan voor mooie kansen op stages en werk voor jongeren, betaalbare woningen en goede ondersteuning voor inwoners in een kwetsbare positie.’  Daarnaast wil Open inwoners actief betrekken bij de noodzakelijke energietransitie van de gemeente. Nienke: ‘We zijn al een eindje op weg, en het kan nog beter. Stimuleer initiatieven van burgers en wijken om verder te verduurzamen en steun boeren bij agrarisch natuurbeheer. Ook de lokale economie kan een boost krijgen door korte ketens tussen boeren en consumenten en de promotie van duurzame recreatie op de Utrechtse Heuvelrug.’