Agenda 2017-11-08T11:43:26+00:00

25 januari: OPEN Eettafel bij Allemanswaard in Amerongen

Op donderdag 25 januari vindt de derde OPEN Eettafel plaats in Amerongen. Chef-kok Jurriaan Romijn kookt met lokale en duurzame ingrediënten een heerlijk menu en tijdens het eten maak je kennis met de mensen van OPEN. De toegang is gratis en als je ’s middags ook wilt helpen koken, dan kun je je aanmelden bij Jurriaan. Eet je gezellig mee? Om 18.30u ben je welkom.

Na succesvolle edities in Doorn en Leersum is op donderdag 25 januari Amerongen aan de beurt. Om 18.30u ben je van harte welkom in DE Proloog in de Allemanswaard. Samen eten we een maaltijd van lokale en duurzame producten en is er volop gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. De Amerongse OPEN-wethouder Hans Nijhof en kandidaat-raadsleden Ernst Hart en Selina van Krieken zullen namens OPEN het gesprek leiden. Zij horen graag wat je blij maakt in de gemeente en waar je kansen ziet om dingen nog socialer en groener te maken.

OPEN is een initiatief van de lokale afdelingen van GroenLinks en Partij van de Arbeid. Maar alle betrokken, vooruitkijkende inwoners zijn welkom, ook als je geen lid wilt zijn van een landelijke politieke partij. Om iedereen in de gemeente de gelegenheid te geven om kennis te maken met OPEN en om te horen wat belangrijk is voor de mensen in onze gemeente, organiseren we de Eettafels.

Chef-kok Jurriaan bereidt ’s middags het eten. Hij geeft veel kookworkshops en vindt het leuk als je mee wilt helpen koken. Wil je niet koken, maar wel mee eten? Dat kan natuurlijk ook! Geef je op voor deze OPEN Eettafel bij Jurriaan (0612392112) of via e-mail: ernst.hart@kpnmail.nl. Graag houden we rekening met dieetwensen en allergieën, laat dat even weten. Je bent van harte welkom om mee te koken of aan te schuiven!

17 januari Inspiratie Eettafel

2018 wordt voor OPEN (initiatief van GroenLinks en PvdA) een spannend jaar. Op 21 maart zullen wij voor de eerste keer als nieuwe progressieve politieke beweging meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in de Utrechtse Heuvelrug. Op 17 januari spreken we tijdens een winters en duurzaam stampottenbuffet verder met de mensen die ons de afgelopen maanden geïnspireerd hebben. Tijdens deze speciale editie van onze eettafels zijn alle eerste negen van de kieslijst aanwezig om zich met onze inspiratoren inhoudelijk te verdiepen op de campagnethema’s stille armoede, voedsel en inwonersparticipatie.

Op de Kraaybekerhof in Driebergen (Diederichslaan 25) willen we ook aan u onze gemotiveerde kandidaat-raadsleden voorstellen. En van u horen: hoe kunnen onze campagnethema’s praktische invulling krijgen in de politiek van de Utrechtse Heuvelrug? Tijdens de maaltijd gaan we daarover met elkaar in gesprek. Eenieder die aan het gesprek wil deelnemen is welkom om aan te schuiven vanaf 18:30.

10 januari: OPEN Eettafel

Open Eettafel: kook, eet mee & praat mee!

Op een doordeweekse dag is de keuken, tijdens het koken en avondeten vaak de plek om even de dag door te nemen. Maar ook later op de avond of tijdens feestjes is de keuken vaak de plek voor een goed gesprek. Na eerdere succesvolle edities organiseert OPEN daarom op 10 januari wederom een OPEN eettafel. De plek om met elkaar te praten over onderwerpen die u nu belangrijk vindt.

Dus heeft u iets op uw hart, is er iets dat u graag met ons wil delen en bespreken, loop dan binnen bij onze OPEN eettafel!
Het programma start om 18.30 uur.

Eet u mee? Of kookt u mee?
Graag even opgeven bij Jurriaan: jurriaanvromijn@gmail.com/ 06-12392112

Tot snel en eet smakelijk!

Datum: 10 januari
Tijd: 18.30h
Locatie: 1 Eurowinkel, Driebergen.

13 januari: Kinderkookcafé

Kinderkookcafé
met chef kok Jurriaan Romijn

• Zaterdagmiddag 13 januari, 14.30 tot 16.00 uur
• Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 Driebergen
• Meedoen is gratis en ouders zijn welkom om 16.00 uur
• Om 16.15 wordt het resultaat gepresenteerd en gedeeld

Kinderen (vanaf 8 jaar) geven zich vooraf op via info@kinderboerderij.nl.
Of kom naar de kinderboerderij en meld je daar aan.
Vanaf 16.00 uur houdt de progressieve beweging OPEN, het initiatief van
GroenLinks en PvdA, haar Nieuwjaarsreceptie op de kinderboerderij.
Ook de kinderen, ouders en andere belangstellenden zijn van harte
welkom. De gemaakte hapjes van de kinderen worden hier ook genuttigd.

Download de poster

13 januari: Nieuwjaarsbijeenkomst

Uitnodiging voor de OPEN Nieuwjaarsbijeenkomst zaterdag 13 januari 2018 om 16:00 uur
Het wordt een uitdagend voorjaar voor onze beweging: pp 21 maart a.s. vinden de verkiezingen plaats voor onze gemeenteraad. We staan klaar met sterke kandidaten en ons onderscheidend programma; samen kunnen we ervoor zorgen dat kiezers daar ook van gaan weten. Aan de start van dit nieuwe jaar willen wij jullie daarom uitnodigen voor de OPEN nieuwjaarsbijeenkomst op zaterdag 13 januari.

In samenwerking met de Kinderboerderij is er eerder die middag een eerste kinder-kookcafé met chef-kok Jurriaan Romijn. Kinderen vanaf 8 jaar gaan met de chef-kok koude hapjes maken voor hun ouders en de leden van OPEN. Meer informatie over deze activiteit is binnenkort te lezen op de website van de Kinderboerderij. Daar kunnen kinderen zich ook aanmelden.

Om 16.00 uur start de Nieuwjaarsbijeenkomst, met om 16.15 uur de presentatie van chef-kok Jurriaan en de kinderen. Later deze middag volgen er korte bijdragen van enkele trekkers van onze kandidatenlijst. Ontmoet onze kandidaten, praat over ons programma, over de uitvoering ervan en ontmoet elkaar.

Met jou erbij wordt het een mooie start van dit jaar!

Het bestuur van OPEN

Datum: Zaterdag 13 januari
Start: 16.00h
Locatie: Kinderboerderij ’t Woelige Nest, Driebergen
(Boterbloem 3, ingang aan de Hoendersteeg)

22 en 29 November: OPEN keuken!

Kom koken of eten in de OPEN keuken!

Op woensdag 22 november en woensdag 29 november nodigt OPEN iedereen uit om kennis te maken tijdens een OPEN keuken. De maaltijden worden bereid onder begeleiding van chefkok Jurriaan Romijn en als je wilt kun je ook meehelpen met koken.

OPEN is een initiatief van GroenLinks en PvdA in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Graag maken wij kennis met de inwoners van de gemeente door in alle dorpskernen met hen te koken en te eten. Namens OPEN zijn huidig gemeenteraadslid Tim Verhoef en kandidaat-raadslid Ernst Hart aanwezig. Uiteraard staat het thema ‘voedsel’ op de agenda, maar ook andere actuele onderwerpen komen aan bod. Heb je iets op je hart, of is er iets dat je graag met ons wilt delen? Je bent van harte welkom om aan te schuiven!

De eerste edities vinden plaats in het Cultuurhuis in Doorn en in de Binder in Leersum. Heb je zin in een workshop koken én wil je genieten van wat je samen met de chef hebt gemaakt, geef je dan uiterlijk de maandag tevoren op via ernst.hart@kpnmail.nl of de chef (06-12392112). Wil je liever alleen mee eten, dan vinden wij dat ook heel gezellig. Graag houden we rekening met dieetwensen en allergieën.

Kom je eten? Dat kan:

… op woensdag 22 november in cultuurhuis Doorn om 18.30u of

… op woensdag 29 november in de Binder te Leersum om 18.30u

Kook je mee? Dan geeft chef Jurriaan je alle informatie die je nodig hebt.

OPEN begroet je graag!

 

Ook kun je je opgeven via de site van Open http://opensociaalengroen.nl, facebook (opensociaalengroen) en twitter (@sociaalengroen).