Hans Nijhof legt zijn functie als wethouder en gemeenteraadslid neer

Vandaag is bekend geworden dat Hans Nijhof per direct zijn functie als wethouder neerlegt en ook niet zal terugkeren in de gemeenteraad. Ernstige problemen met zijn gezondheid beletten hem om zich verder in te zetten voor onze gemeente en OPEN. Wij, het bestuur en de fractie van OPEN, zijn hier zeer verdrietig over en ervaren Hans zijn plotselinge vertrek uit de politiek als een groot gemis. Tegelijkertijd hebben wij groot begrip voor zijn keuze en zullen wij Hans en zijn vrouw Karolien waar het kan en mogelijk is steunen in deze moeilijke tijd.

Hans is voor ons een geweldige collega; kundig, flamboyant, pragmatisch en resultaatgericht. Wij hebben groot respect voor zijn niet aflatende ambitie om de gemeente Utrechtse Heuvelrug zowel op sociaal als op duurzaam terrein op de kaart te zetten en voor de resultaten die hij daarin, samen met de andere leden van het College en met de gemeenteraad, heeft bereikt.

Hans, je bent een kanjer, en we gaan je warme persoonlijkheid en vriendschap missen in de fractie. Je betekent veel voor ons, en we weten zeker dat dit voor heel veel inwoners van de Utrechtse Heuvelrug ook geldt.

– bestuur en fractie OPEN

By |2018-05-09T16:39:59+00:00mei 9th, 2018|Categories: Nieuws|2 Comments

About the Author:

2 Comments

  1. Onno 09/05/2018 at 21:39

    Hans Nijhof. De enige wethouder van onze gemeente die ik weleens persoonlijk heb ontmoet, en een van de weinige wethouders die ik meermalen (op afstand) in functie gezien heb. Een wethouder die weet hoe hij zijn publiek – mij, inwoner van deze gemeente – bij openbare bijeenkomsten heel direct en heel persoonlijk kan aanspreken over belangrijke onderwerpen als milieu en menselijke zorg, menselijke verhoudingen. Die ook ‘gewone’ bewoners bij het gesprek weet te betrekken. “Ik praat altijd te lang”, heb ik hem, zo herinner ik het mij tenminste, eens gekscherend horen zeggen bij een inleiding. Maar dat was toen duidelijk niet omdat hij zichzelf graag wilde horen, maar om het belang van de bijeenkomst te laten méévoelen. Meneer Nijhof: ik wens u en uw geliefden alle sterkte, nu u eens voor uzelf moet kiezen.

  2. Vincent de Vries 03/06/2018 at 20:54

    beste Hans Nijhof,
    dank je wel, voor je zeer positieve bijdrage telkens weer in het leggen van verbindingen en het nemen van initiatieven, die de mensen ten goede komen. Ik heb even naast je mogen zitten op de bank bij ‘tante Agaath’ tijdens de avond over cultuur. Je begreep meteen, waar het over ging en reageerde positief.Iemand met zo’n groot hart en zo dicht bij de mensen vind je zelden op het ‘pluche’. Ik wens je alle goeds, gezien de omstandigheden, ook voor je familie.
    met warme groet, Vincent

Comments are closed.