Hans Nijhof legt zijn functie als wethouder en gemeenteraadslid neer

Vandaag is bekend geworden dat Hans Nijhof per direct zijn functie als wethouder neerlegt en ook niet zal terugkeren in de gemeenteraad. Ernstige problemen met zijn gezondheid beletten hem om zich verder in te zetten voor onze gemeente en OPEN. Wij, het bestuur en de fractie van OPEN, zijn hier zeer verdrietig over en ervaren Hans zijn plotselinge vertrek uit de politiek als een groot gemis. Tegelijkertijd hebben wij groot begrip voor zijn keuze en zullen wij Hans en zijn vrouw Karolien waar het kan en mogelijk is steunen in deze moeilijke tijd.

Hans is voor ons een geweldige collega; kundig, flamboyant, pragmatisch en resultaatgericht. Wij hebben groot respect voor zijn niet aflatende ambitie om de gemeente Utrechtse Heuvelrug zowel op sociaal als op duurzaam terrein op de kaart te zetten en voor de resultaten die hij daarin, samen met de andere leden van het College en met de gemeenteraad, heeft bereikt.

Hans, je bent een kanjer, en we gaan je warme persoonlijkheid en vriendschap missen in de fractie. Je betekent veel voor ons, en we weten zeker dat dit voor heel veel inwoners van de Utrechtse Heuvelrug ook geldt.

– bestuur en fractie OPEN

By | 2018-05-09T16:39:59+00:00 mei 9th, 2018|Categories: Nieuws|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Onno 09/05/2018 at 21:39 - Reply

    Hans Nijhof. De enige wethouder van onze gemeente die ik weleens persoonlijk heb ontmoet, en een van de weinige wethouders die ik meermalen (op afstand) in functie gezien heb. Een wethouder die weet hoe hij zijn publiek – mij, inwoner van deze gemeente – bij openbare bijeenkomsten heel direct en heel persoonlijk kan aanspreken over belangrijke onderwerpen als milieu en menselijke zorg, menselijke verhoudingen. Die ook ‘gewone’ bewoners bij het gesprek weet te betrekken. “Ik praat altijd te lang”, heb ik hem, zo herinner ik het mij tenminste, eens gekscherend horen zeggen bij een inleiding. Maar dat was toen duidelijk niet omdat hij zichzelf graag wilde horen, maar om het belang van de bijeenkomst te laten méévoelen. Meneer Nijhof: ik wens u en uw geliefden alle sterkte, nu u eens voor uzelf moet kiezen.

Leave A Comment